Velbesøgt workshop om compassionbaseret pædagogik og ledelse

30 engagerede deltagere blev ved Spifos og SPIAs workshop den 12/3-24 klogere på det trendende begreb indenfor det pædagogiske felt: “Compassion“.

Underviserne var Mikkel B. Kristiansen, der er direktør og stifter af Kind Heart Project, og Lillian Bjelke (Mikkels mor), der er pædagog og udviklingschef i TitiBo-gruppen, der er et arbejdsfællesskab af 5 sjællandske daginstitutioner for børn i alderen 0-6 år. Organisationen og institutionerne har fokus på udeliv, compassion og verdensmålene. Lillian kunne fortælle om deres daglige arbejde med compassion i praksis, og Mikkel fortalte om det mere teoretiske omkring Compassion, der bl.a. med inspiration fra Dalai Lama bygger på elementer som venlig kærlighed, ro, fordybelse, meditation m.m.

De tre timer, som workshoppen varede, blev brugt til en vekselvirkning mellem oplæg, videoer, gruppe-samtaler, meditative øvelser og tankeøvelser.

Mikkel siger i en efterfølgende mail til deltagerne:

Tak for en virkelig behagelig og inspirerende aften og tak for jeres arbejde hver dag for at fremme børns livsglæde, medfølelse og robusthed i dagtilbud. Sammen med Spifo er vi optaget af at give private og selvejende dagtilbud flere udviklings- og efteruddannelsesmuligheder med fokus på compassion og robusthed, og vi vil derfor gerne endnu en gang henlede jeres opmærksomhed på de to fonde, som vi nævnte i vores oplæg i tirsdags. Det er en relativt enkel og ikke særlig tidskrævende måde at søge om midler til efteruddannelse af personalet på., og vi hjælper gerne med ansøgningen.

Velliv Foreningen Danmarks Mentale Sundhedsdag 10. oktober 2024: https://www.danmarksmentalesundhedsdag.dk/

Deadline for ansøgning: 1. juni 2024

BUPL Udviklingspulje: https://bupl.dk/forsknings-og-udviklingspuljer/udviklingspulje

Deadline for ansøgning: 15. maj og 15. september 2024

Spifo`s forperson, og ejer og leder af Aurora børnehus, Denice Valentin, var blandt deltagere og har sendt os dette snapshot af en af hendes noter:

Læs også

:: Link-service – april ´24 ::

Vi bringer her en stribe nyttige links til nogle af de seneste måneders mest interessante undersøgelser, artikler og udgivelser Børn forstyrres af rengøring – nu har forældre og pædagoger fået nok I tre år er rengøringen i børnehusene i Odense Kommune sket, mens børn og pædagoger er fysisk til stede. Men nu har forældre og...

Portræt af en daginstitution – Dybendals Asyl

Den selvejende daginstitution, Dybendals Asyl, er en del af den unikke klynge-konstruktion Netværket Asylselskabet. Institutionen, der ligger centralt i den københavnske bydel Vanløse, byder bl.a. på fine rammer, overskuelighed og nærhed. Gennem svar på Spi-NYT`s spørgsmål tegner leder, Jakob Landgren, et portræt af institutionen: Kort fortalt, hvad er institutionens historie? Vores institution er jo lillebror...

::Saksede citater – marts `24::

Vi har i løbet af det sidste par måneder fra diverse aviser og andre medier sakset disse interessante Citater Bureaukratiet i daginstitutioner er en mulighed for faglig fordybelse “Jeg nyder mit arbejde på gulvet. Jeg elsker at nørde natur og dyr med ungerne. Jeg elsker at lave lækker bålmad sammen med dem én gang om...

Børn fra Vesterbro Ungdomsgård synger kor på ny Thomas Helmig-sang

I februar havde Vesterbro Ungdomsgård (VUG) fint besøg af Thomas Helmig nede i deres musikafdeling. VUG er tilknyttet SPIA. Til efteråret kommer filmatiseringen af Renee Toft Simonsens børnebog “Børnene fra Sølvgade”. Og her var børn fra Vesterbro Ungdomsgård blevet spurgt, om de ville synge kor på titelsangen, der er skrevet af Thomas Helmig…En oplevelse man...

Direktør, cand.jur

Annette Foltmann

SPIA er et hyggeligt lille administrationsselskab, som lægger vægt på et godt kendskab til vores institutioner.

Vores mål er ikke at blive de største - men at blive de bedste til at yde den mest relevante rådgivning og administration til jer.

SPIA blev grundlagt i 2012 af Annette Foltmann i samarbejde med erfarne kolleger fra Landsforeningen Frie Børnehaver og Menighedernes Daginstitutioner.

SPIA har et velfungerende team af konsulenter, der lægger vægt på høj faglighed, engagement og samarbejde, hvad enten det drejer sig om regnskaber, lønadministration, personalesager, juridisk eller politisk interessevaretagelse.

SPIA er i dag landsdækkende. Vi har institutioner på i Storkøbenhavn, Sjælland, Jylland og på Bornholm.

SPIAs hovedkontor liggende ved Vanløse station i København, men vi har også et kontor i Herning og et i Nordby på Fanø.

SPIA's ydelser

Administration

Løn, regnskab, revision

Administration og rådgivning

Personalejura og HR

Indflydelse

Politisk arbejde

Administration og rådgivning

Bestyrelses support

Kontrakter, aftaler, rådgivning, forhandling

Juridisk bistand

Bliv klogere

Kurser

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret på nyt fra Spia og Spifo kurser mv.

Navn(Påkrævet)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Scroll to Top