Og det er ikke bare noget vi siger!
Vi arbejder for FN’s Verdensmål 12 “Ansvarligt forbrug og produktion” og 13 “Klimaindsats” for at medvirke til større bæredygtighed
FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN topmødet i New York den 25. september 2015. Det markerede en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden.
Målene trådte i kraft den 1. Januar 2016 og skal frem til 2030 sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på.
I SPIA har vi taget følgende tiltag:
- Vi køber så vidt muligt økologiske, bæredygtige og svanemærkede produkter
- De fleste møbler på vores kontor er genbrugsmøbler
- Vi cykler eller benytter den kollektive trafik, når det er muligt
- Holder møder over Teams for at spare på CO2 på transporten
- Vi minimerer papirforbrug med elektroniske bilag, mails og sms og sorterer naturligvis vores affald.
Direktør, cand.jur
Annette Foltmann
I de første del af mit arbejdsliv var jeg pædagogmedhjælper og der blev mit engagement i børns vilkår tændt. Senere blev jeg – som mor og jurist – involveret i det børnepolitiske arbejde i KFO og FOLA med at forbedre børns institutionsvilkår igennem lovgivning.
I SPIA og SPIFO deltager vi aktivt i den politiske debat om vores institutionsområde.
Det lykkedes os faktisk at få banet vejen til dagtilbudsloven i 2007 igennem vores kampagne “De ti bud om børns rettigheder i daginstitution” Dengang erfarede jeg, at vi kunne skabe forandringer i samfundet. Selvom minimumsnormeringer var et af de ti bud i kampagnen, blev de først en politisk realitet flere år efter, da forholdene i daginstitutioner var blevet yderligere forringet.
Vi holder fanen højt for en mangfoldig institutionskultur – og har fokus på lige vilkår og rettigheder for de selvejende og privat, såvel som for de offentlige.
Du kan løbende følge med i vores politiske virke og læse bl.a. vores høringssvar, breve og vores refleksioner om forskellige emner.
SPIA: Vi har behov for et ankenævn af hensyn til retssikkerheden
Nogle kommuner har stirret sig blinde på en ide om, at administration af private og selvejende dagtilbud er en lukrativ forretning. Godt hjulpet af en uklar lovgivning, manglende overvejelser og ankemuligheder. Det siger SPIA`s direktør, Annette Foltmann,…
Frederiksberg Kommune har trukket budgetforslag om nedsættelse af administrationstilskuddet tilbage
Kommunen mente den kunne spare 1 mill. kr. årligt ved at nedsætte administrationsprocenten til de selvejende og private daginstitutioner fra 1,8% til 1,5%, men afsløringen af en eklatant regnefejl i baggrundsmaterialet fik politikerne til at trække forslaget…
Venstre: Private vuggestuer bør have samme tilskud som offentlige
Der bør være samme økonomiske vilkår for offentlige og for private eller selvejende institutioner. Det mener Venstre, som derfor vil arbejde på at få lovgivningen ændret. Sker det, vil det være til stor fordel for Eventyrhuset i…