:: Saksede Citater nr.1 ::

December 2023. Vi har i løbet af det sidste par måneder fra diverse aviser og andre medier sakset disse interessante Citater


Lovforslag skal begrænse brug af skærme i dagtilbud:

”Jeg er alvorligt bekymret for børn og unges stigende skærmbrug. Det gælder særligt de yngste børn. Derfor er jeg glad for denne aftale, der skal sikre, at lovgivningen understøtter personalets gode pædagogiske arbejde med børnene ansigt til ansigt. Med aftalen får vi en langt mere restriktiv tilgang til skærme – særligt for de mindste i vuggestuer og dagpleje,” 

Mattias Tesfaye, børne- og undervisningsminister, i Ministeriets nyhedsbrev
————————————————————-

”Børn har brug for rigtig meget kontakt og kommunikation for at lære at forstå deres egne følelser, hvad de er værd og for at lære at begå sig. Den nysgerrighed, som børn har på verden, kan godt blive taget lidt fra dem, når de bliver stimuleret rigtig meget via en skærm.”

Malene Angelo, psykolog i Børns Vilkår, til DR.dk.
————————————————————-

”Problemet med aftalen er, at den kun forholder sig til en forsvindende lille del af den pædagogiske virkelighed ude i dagtilbuddene, og at den med et generelt skærmforbud baseret på ovenstående modeller og metaforer totalt – og måske med vilje – overser relevante og betydningsfulde aktiviteter i en nutidig pædagogik.”

Stine Liv Johansen, Lektor, ph.d., Aarhus Universitet, i kommentar i Altinget:BØRN
————————————————————-

Mere frisættelse og fair vilkår for de ikke-kommunale daginstitutioner

”Ved at have et varieret udbud af selvejende, private og offentlige tilbud, skaber vi et mere mangfoldigt og kvalitetsorienteret børneområde. Dette er netop, hvad Tænketanken Cepos dokumenterer i deres seneste analyse, der viser, at forældretilfredsheden er højere i de kommuner, hvor der er større konkurrence fra private daginstitutioner. Måske skyldes dette, at incitamentet til at levere høj kvalitet er større, når forældrene har flere valgmuligheder.”

 Tony Bech, branchedirektør for Dansk Erhverv, i debatindlæg i Avisen Danmark
————————————————————-

“Kommunerne har til gode at forstå, at vi er en berigelse og ikke en belastning. Vi påtager os et medejerskab, og det kan godt være, at det er lidt bøvlet for kommunerne, at vi gør det på vores egen måde, men det er jo der innovationen kommer fra,”

Andreas Christensen, Formand for menighedsbørnehaven Linden i København, til OPS-Indsigt
————————————————————-

”Ser vi på børn i vuggestuer er uligheden markant større for børn i private institutioner: I dag er det muligt for kommunerne at give private vuggestuer et tilskud svarende til gennemsnittet af tilskuddene til børn i offentlige vuggestuer OG dagpleje-ordninger. Dagplejeordningen er generelt billigere at drive, hvilket betyder, at børnene i ikke-private vuggestuer får markant flere penge i tilskud i alle landets kommuner. I et konkret eksempel fra Billund Kommune får børn i offentlige og selvejende institutioner 3.300 kroner mere i tilskud om måneden. Det betyder, at en privat institution med 10 børn i vuggestue har 400.000 kroner færre om året at lønne sine pædagoger med”

SPIA, Spifo og en snes private institutioner i åbent brev til Folketingets partiledere og børneordførere
————————————————————-

Læs også
Hus til venstre, ordet stillingsopslag til højre

Leder til Natur- og Musikbørnehaven Lille Gryn på Bornholm

Er du pædagog, og har du ambitioner om at blive leder? Har du lyst til at sætte dit præg på en unik natur- og musikbørnehave? Så glæder vi os til at høre fra dig! Om os Lille Gryn er en skøn natur- og musikbørnehave beliggende i udkanten af charmerende Svaneke på Bornholm.Vi er en lille, dedikeret...

Lyt til magasinet EVA TEMA, når det passer dig

Nu kan du lytte dig til viden om pædagogik, børn og dagtilbud, når det passer dig. Du finder en række tidligere udgivne EVA TEMA-magasiner oplæst i podcasten EVA Input på eva.dk og dér, hvor du plejer at finde dine podcasts. Mange sider med viden om børn, pædagogik og dagtilbud er blevet læst og delt med...

EVA tilbyder webinar om pædagogstuderendes praktik:

Sådan kan vi give flere studerende en god og lærerig praktik. Hvornår er praktikken god for pædagogstuderende, hvad sker der, når det går galt og den ender i dårlige oplevelser for den studerende – og hvad kan I som kommune, praktiksted og praktikkoordinatorer gøre for at give flere studerende en god praktik?Det kan du blive...

SPIA søger ny medarbejder til vores regnskabsafdeling!

Synes du, at det er spændende, når der snakkes om kontoplaner, afstemning, bogføring og andre regnskabsrelaterede opgaver? Er du en erfaren bogholder eller regnskabsassistent med en drøm om at afprøve dine kompetencer i en hyggelig virksomhed med god samarbejdsånd og hjælpsomhed? Så er det måske dig, vi søger til vores regnskabsafdeling i SPIA? Ansvar og...

Direktør, cand.jur

Annette Foltmann

SPIA er et hyggeligt lille administrationsselskab, som lægger vægt på et godt kendskab til vores institutioner.

Vores mål er ikke at blive de største - men at blive de bedste til at yde den mest relevante rådgivning og administration til jer.

SPIA blev grundlagt i 2012 af Annette Foltmann i samarbejde med erfarne kolleger fra Landsforeningen Frie Børnehaver og Menighedernes Daginstitutioner.

SPIA har et velfungerende team af konsulenter, der lægger vægt på høj faglighed, engagement og samarbejde, hvad enten det drejer sig om regnskaber, lønadministration, personalesager, juridisk eller politisk interessevaretagelse.

SPIA er i dag landsdækkende. Vi har institutioner på i Storkøbenhavn, Sjælland, Jylland og på Bornholm.

SPIAs hovedkontor liggende ved Vanløse station i København, men vi har også et kontor i Herning og et i Nordby på Fanø.

SPIA's ydelser

Administration

Løn, regnskab, revision

Administration og rådgivning

Personalejura og HR

Indflydelse

Politisk arbejde

Administration og rådgivning

Bestyrelses support

Kontrakter, aftaler, rådgivning, forhandling

Juridisk bistand

Bliv klogere

Kurser

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret på nyt fra Spia og Spifo kurser mv.

Navn(Påkrævet)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Scroll to Top