:: Saksede Citater – december 2023 ::

December 2023. Vi har i løbet af det sidste par måneder fra diverse aviser og andre medier sakset disse interessante Citater

Lovforslag skal begrænse brug af skærme i dagtilbud:

”Jeg er alvorligt bekymret for børn og unges stigende skærmbrug. Det gælder særligt de yngste børn. Derfor er jeg glad for denne aftale, der skal sikre, at lovgivningen understøtter personalets gode pædagogiske arbejde med børnene ansigt til ansigt. Med aftalen får vi en langt mere restriktiv tilgang til skærme – særligt for de mindste i vuggestuer og dagpleje,” 

Mattias Tesfaye, børne- og undervisningsminister, i Ministeriets nyhedsbrev
————————————————————-

”Børn har brug for rigtig meget kontakt og kommunikation for at lære at forstå deres egne følelser, hvad de er værd og for at lære at begå sig. Den nysgerrighed, som børn har på verden, kan godt blive taget lidt fra dem, når de bliver stimuleret rigtig meget via en skærm.”

Malene Angelo, psykolog i Børns Vilkår, til DR.dk.
————————————————————-

”Problemet med aftalen er, at den kun forholder sig til en forsvindende lille del af den pædagogiske virkelighed ude i dagtilbuddene, og at den med et generelt skærmforbud baseret på ovenstående modeller og metaforer totalt – og måske med vilje – overser relevante og betydningsfulde aktiviteter i en nutidig pædagogik.”

Stine Liv Johansen, Lektor, ph.d., Aarhus Universitet, i kommentar i Altinget:BØRN
————————————————————-

Mere frisættelse og fair vilkår for de ikke-kommunale daginstitutioner

”Ved at have et varieret udbud af selvejende, private og offentlige tilbud, skaber vi et mere mangfoldigt og kvalitetsorienteret børneområde. Dette er netop, hvad Tænketanken Cepos dokumenterer i deres seneste analyse, der viser, at forældretilfredsheden er højere i de kommuner, hvor der er større konkurrence fra private daginstitutioner. Måske skyldes dette, at incitamentet til at levere høj kvalitet er større, når forældrene har flere valgmuligheder.”

 Tony Bech, branchedirektør for Dansk Erhverv, i debatindlæg i Avisen Danmark
————————————————————-

“Kommunerne har til gode at forstå, at vi er en berigelse og ikke en belastning. Vi påtager os et medejerskab, og det kan godt være, at det er lidt bøvlet for kommunerne, at vi gør det på vores egen måde, men det er jo der innovationen kommer fra,”

Andreas Christensen, Formand for menighedsbørnehaven Linden i København, til OPS-Indsigt
————————————————————-

”Ser vi på børn i vuggestuer er uligheden markant større for børn i private institutioner: I dag er det muligt for kommunerne at give private vuggestuer et tilskud svarende til gennemsnittet af tilskuddene til børn i offentlige vuggestuer OG dagpleje-ordninger. Dagplejeordningen er generelt billigere at drive, hvilket betyder, at børnene i ikke-private vuggestuer får markant flere penge i tilskud i alle landets kommuner. I et konkret eksempel fra Billund Kommune får børn i offentlige og selvejende institutioner 3.300 kroner mere i tilskud om måneden. Det betyder, at en privat institution med 10 børn i vuggestue har 400.000 kroner færre om året at lønne sine pædagoger med”

SPIA, Spifo og en snes private institutioner i åbent brev til Folketingets partiledere og børneordførere
————————————————————-

Læs også

Københavns Kommune begår en alvorlig fejltagelse, hvis de lukker pædagogiske fyrtårne

Københavns Kommune skal rette op på den sjuskede og fejlfyldte beslutning om at lukke en række børnehaver og vuggestuer, skriver Annette Louise Foltmann, direktør i SPIA, i debatindlæg på Altinget:BØRN. Debatindlægget er publiceret på altinget.dk: https://www.altinget.dk/boern/artikel/direktoer-i-konsulenthus-det-er-sjusket-og-forkert-naar-politikerne-vil-lukke-gode-boernehaver Men vi bringer det også fuldtekstet her: Forældre i SPIA’s selvejende børnehaver i København, som for nylig fik den hårde besked, at...

Portræt af en daginstitution – ”Aurora” – Rudolf Steiner Børnehave og Vuggestue

Efter 6 års forberedelse åbnede Denice Valentin i efteråret 2017 en lille privat Steiner institution i Gladsaxe kommune, hvor Aurora i flere år var den eneste privatinstitution. Denice Valentin er også forperson i SPIFO, og gennem svar på vore spørgsmål tegner hun et portræt af Aurora. Hvorfor ville du gerne etablere en privat daginstitution? Jeg...

Er du vores nye kollega? SPIA søger kompetent og analytisk regnskabskonsulent

Vi søger en faglig kompetent, serviceminded og engageret konsulent til vores regnskabsteam – til en spændende stilling i vores ”Grønne Administrationsselskab – SPIA” Ansvar og primære opgaver Arbejdsopgaverne i stillingen er at du får ansvaret for bogholderi-, administrative- og økonomiske opgaver for nogle faste institutioner, hvor du er i tæt samarbejde med institutionslederen om styringen...

Sprogvurdering og sprogstimulering i dagtilbud

På EVA`s hjemmeside er der god hjælp og inspiration til arbejdet med sprogvurdering og sprogstimulering. Temasiderne er opdateret med nyt materiale. Sprogvurdering og sprogstimulering i dagtilbud kan styrkes ved et tæt samarbejde mellem dagtilbud og forvaltning. EVA`s materiale inspirerer til forskellige former for systematisk samarbejde, der bedst muligt understøtter børnenes sproglige udvikling. Udover inspirationsmaterialet er...

Direktør, cand.jur

Annette Foltmann

SPIA er et hyggeligt lille administrationsselskab, som lægger vægt på et godt kendskab til vores institutioner.

Vores mål er ikke at blive de største - men at blive de bedste til at yde den mest relevante rådgivning og administration til jer.

SPIA blev grundlagt i 2012 af Annette Foltmann i samarbejde med erfarne kolleger fra Landsforeningen Frie Børnehaver og Menighedernes Daginstitutioner.

SPIA har et velfungerende team af konsulenter, der lægger vægt på høj faglighed, engagement og samarbejde, hvad enten det drejer sig om regnskaber, lønadministration, personalesager, juridisk eller politisk interessevaretagelse.

SPIA er i dag landsdækkende. Vi har institutioner på i Storkøbenhavn, Sjælland, Jylland og på Bornholm.

SPIAs hovedkontor liggende ved Vanløse station i København, men vi har også et kontor i Herning og et i Nordby på Fanø.

SPIA's ydelser

Administration

Løn, regnskab, revision

Administration og rådgivning

Personalejura og HR

Indflydelse

Politisk arbejde

Administration og rådgivning

Bestyrelses support

Kontrakter, aftaler, rådgivning, forhandling

Juridisk bistand

Bliv klogere

Kurser

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret på nyt fra Spia og Spifo kurser mv.

Navn(Påkrævet)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Scroll to Top