12. marts 2024

Hyltebjerggaard, Linde 33, 2720 Vanløse - 12/3-24, kl. 17 - 20

Workshop om compassion-baseret pædagogik og ledelse

Styrk trivslen for børn og medarbejdere og undgå stress og udbrændthed med compassion-baseret pædagogik og ledelse. Få viden om nye forskningsbaserede værktøjer og metoder til at fremme livsglæde, medfølelse og robusthed hos børn og personale - og forebyg stress og omsorgstræthed blandt medarbejdere og leder.

Børn og unge mistrives i højere grad og børn i udsatte positioner fylder mere og mere i det pædagogiske arbejde. Compassion-baseret pædagogik er en måde at tackle de udfordringer på, som kan føre til større livsglæde og mere positive og harmoniske relationer i børns fællesskaber. Samtidig viser forskning fra bl.a. Stanford Universitet og VIA University College, hvorledes træning i compassion kan føre til større medarbejdertilfredshed, fastholdelse og engagement, og reducere stress og udbrændthed på pædagogiske arbejdspladser.

Compassion er en måde at reagere på i følelsesmæssige situationer. Det er at blive opmærksom på sin egen og andres udfordringer eller smerte – og mærke et ønske eller en motivation om at hjælpe den anden.

På denne workshop, får deltagerne viden om nye forskningsbaserede værktøjer og metoder til at hjælpe børn med:

  • At finde ro og nærvær sammen i hverdagen
  • At berolige nervesystemet, når det er anspændt eller uroligt  
  • At håndtere store følelser
  • At styrke livsglæde, robusthed og medfølelse i børns fællesskaber

Vi vil også dele konkrete erfaringer fra 6 private daginstitutioner for børn 0-6 år, som siden 2021 har arbejdet med compassion som pædagogisk metode og til styrket forældresamarbejde omkring børns trivsel. Her oplever personale og forældre bl.a. at børnene er blevet bedre til at give og tage imod hjælp, der er blevet mere ro og plads til fordybelse, og de voksne har fået flere redskaber til at løse konflikter blandt børn.

Arbejdet med compassion har betydet, at jeg er blevet en bedre pædagog, en bedre kollega, en bedre far og en bedre ægtemand

Martin Slavensky, medhjælper

Endelig har vi fået nogle konkrete værktøjer til at hjælpe børn i udsatte positioner

Annette Grunnet, Pædagogisk leder

Workshoppen består af en blanding teoretiske oplæg, øvelser, refleksioner, gruppediskussioner samt planlægning af afprøvning i praksi

Undervisere

Mikkel B. Kristiansen, M.A. i Psykologi og Pædagogik, er direktør og stifter af Kind Heart Project, der har som formål at fremme børns livsglæde og medfølelse gennem forskningsbaserede metoder og værktøjer til forældre, ledere og pædagogisk personale i dagtilbud og skole. Mikkel har 15+ års erfaring med forskningsbaserede pædagogiske indsatser på dagtilbudsområdet, bl.a. fra sit arbejde i Danmarks Evalueringsinstitut og fra Emory Universitet (US), hvor han var med til at udvikle Social, Emotionel and Ethical (SEE) Learning – et internationalt forskningsbaseret program med fokus på compassion.

Lilian Bjelke er udviklingschef i TitiBo-gruppen og har 30+ års erfaring med høj kvalitets pædagogisk praksis og udvikling i dagtilbud for børn og har arbejdet både som pædagog, pædagogisk leder, forskningsmedarbejder, pædagogisk konsulent og udviklingschef. De sidste 20 år har hun stået i spidsen for den pædagogiske udvikling i TitiBo-gruppen, der er et arbejdsfællesskab af 5 sjællandske daginstitutioner for børn i alderen 0-6 år. Lilian er desuden certificeret life-coach.

Målgruppe:

Ansatte og bestyrelsesmedlemmer.

Pris:

450 kr. for deltagere fra institutioner tilknyttet SPIFO og SPIA ; 595 kr. for andre – Inkl. Sandwich, sodavand, kaffe, te og kage.

Bindende tilmelding:

Pr. mail til Morten Kyst, morten@spifo.dk senest den 4. marts 2024

Yderligere oplysninger:

Kontakt Morten Kyst, tlf. 20417164 eller mail morten@spifo.dk

Læs også

Medhjælper søges til vuggestue til Børnehuset Skt. Jakob

35-timers stilling ledig i vuggestuen fra 4. november. Arbejde i et engageret team med 13 børn. Ansøgningsfrist: 22. oktober kl. 12.00. Stillingen er ledig pr. 4. november – 35 timer En af vores nuværende medhjælpere skal ud at rejse, så vi brug for en ny medhjælper!  Om Børnehuset Skt. Jakob Vi har 3 stuer:  én vuggestuegruppe...

:: Link-service – okt. ´24 ::

Vi bringer her en stribe nyttige links til nogle af de seneste måneders mest interessante undersøgelser, artikler og udgivelser Faxe Kommune skrotter stor førskole-satsning Over halvdelen af landets kommuner har indført såkaldt førskole for børnehavebørn. Men nu vælger Faxe Kommune at gå i en anden retning. Læs artikel om sagen i artikel fra TV ØST...

::Saksede citater – okt. `24::

Vi har i løbet af det sidste par måneder fra diverse aviser og andre medier sakset disse interessante Citater Analyse dokumenterer, at KL manipulerede sig til at slippe for at beregne normeringer på de enkelte institutioner – løj om størrelsen af den administrative byrde. ”SF vil kalde ministeren i samråd om det her. For det...

AF underviser i aa

SPIA: Vi har behov for et ankenævn af hensyn til retssikkerheden

Nogle kommuner har stirret sig blinde på en ide om, at administration af private og selvejende dagtilbud er en lukrativ forretning. Godt hjulpet af en uklar lovgivning, manglende overvejelser og ankemuligheder. Det siger SPIA`s direktør, Annette Foltmann, til nyhedsbrevet OPS-Indsigt. Artiklen i OPS-Indsigt d. 31/8-24 kan ses her (ligger bag betalingsmur): https://www.ops-indsigt.dk/2024/08/31/aktoer-vi-har-behov-for-et-ankenaevn-af-hensyn-til-retssikkerheden/ Som det fremgår...

Direktør, cand.jur

Annette Foltmann

I de første del af mit arbejdsliv var jeg pædagogmedhjælper og der blev mit engagement i børns vilkår tændt. Senere blev jeg - som mor og jurist - involveret i det børnepolitiske arbejde i KFO og FOLA med at forbedre børns institutionsvilkår igennem lovgivning.

I SPIA og SPIFO deltager vi aktivt i den politiske debat om vores institutionsområde.

Det lykkedes os faktisk at få banet vejen til dagtilbudsloven i 2007 igennem vores kampagne "De ti bud om børns rettigheder i daginstitution" Dengang erfarede jeg, at vi kunne skabe forandringer i samfundet. Selvom minimumsnormeringer var et af de ti bud i kampagnen, blev de først en politisk realitet flere år efter, da forholdene i daginstitutioner var blevet yderligere forringet.

Vi holder fanen højt for en mangfoldig institutionskultur - og har fokus på lige vilkår og rettigheder for de selvejende og privat, såvel som for de offentlige.

Du kan løbende følge med i vores politiske virke og læse bl.a. vores høringssvar, breve og vores refleksioner om forskellige emner.

SPIA's ydelser

Administration

Løn, regnskab, revision

Administration og rådgivning

Personalejura og HR

Indflydelse

Politisk arbejde

Administration og rådgivning

Bestyrelses support

Kontrakter, aftaler, rådgivning, forhandling

Juridisk bistand

Bliv klogere

Kurser

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret på nyt fra SPIA og SPIFO

Navn(Påkrævet)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Scroll to Top