Fremragende anbefalinger fra Rådet for Børns læring

I sin beretning for 2023 har Rådet for børns læring haft fokus på betydningen af en sammenhængende indskoling og fritidstilbud af høj kvalitet. Bl.a. anbefaler rådet, at Førskole-SFO afskaffes.

Rådet skriver i en nyhed på deres hjemmeside: En sammenhængende indskoling, hvor eleverne kun starter i skole én gang og hvor der lokalt skabes et sammenhængende fagligt indhold med plads til fordybelse i fagene og med få, gennemgående voksne. Det bør være normen og ikke undtagelsen, fastslår formandskabet for Rådet for Børns Læring i deres beretning.

En af formandskabets anbefalinger er, at børne- og undervisningsministeren med inddragelse af relevante parter på folkeskoleområdet bør sikre en mere sammenhængende indskoling. Børnene skal møde både leg og læring, og et gennemgående team af lærere og pædagoger skal skabe et sammenhængende fagligt indhold med plads til fordybelse, praksisfaglighed og tværfaglighed. Det vil betyde, at en isoleret førskole-SFO og en isoleret børnehaveklasse skal afskaffes.

Læs hele nyheden fra Rådet for Børns læring: https://www.xn--brns-lring-i6a4s.dk/nyheder/rbl/2023/231201-alle-elever-i-indskolingen-skal-moede-sammenhaeng-fra-foerste-dag

Vi håber, at ministeren vil tage vores anbefalinger til sig og dermed bidrage til, at skolen og fritidstilbuddet bliver et bedre sted at lære og være for alle børn fra første dag,”

Else Sommer, formand for Rådet for børns læring

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, modtog anbefalingerne den 4/12-23 med bl.a. disse ord:

Jeg vil gerne takke formandskabet for dets arbejde og for anbefalingerne. Jeg noterer mig med glæde, at flere af anbefalingerne flugter med det folkeskoleudspil, som regeringen for nyligt har præsenteret, hvor vi blandt foreslår en af de mest vidtrækkende og ambitiøse frisættelser af folkeskolen i mange år,”

Mattias Tesfaye, børne- og undervisningsminister

Læs også
Hus til venstre, ordet stillingsopslag til højre

Leder til Natur- og Musikbørnehaven Lille Gryn på Bornholm

Er du pædagog, og har du ambitioner om at blive leder? Har du lyst til at sætte dit præg på en unik natur- og musikbørnehave? Så glæder vi os til at høre fra dig! Om os Lille Gryn er en skøn natur- og musikbørnehave beliggende i udkanten af charmerende Svaneke på Bornholm.Vi er en lille, dedikeret...

Lyt til magasinet EVA TEMA, når det passer dig

Nu kan du lytte dig til viden om pædagogik, børn og dagtilbud, når det passer dig. Du finder en række tidligere udgivne EVA TEMA-magasiner oplæst i podcasten EVA Input på eva.dk og dér, hvor du plejer at finde dine podcasts. Mange sider med viden om børn, pædagogik og dagtilbud er blevet læst og delt med...

EVA tilbyder webinar om pædagogstuderendes praktik:

Sådan kan vi give flere studerende en god og lærerig praktik. Hvornår er praktikken god for pædagogstuderende, hvad sker der, når det går galt og den ender i dårlige oplevelser for den studerende – og hvad kan I som kommune, praktiksted og praktikkoordinatorer gøre for at give flere studerende en god praktik?Det kan du blive...

SPIA søger ny medarbejder til vores regnskabsafdeling!

Synes du, at det er spændende, når der snakkes om kontoplaner, afstemning, bogføring og andre regnskabsrelaterede opgaver? Er du en erfaren bogholder eller regnskabsassistent med en drøm om at afprøve dine kompetencer i en hyggelig virksomhed med god samarbejdsånd og hjælpsomhed? Så er det måske dig, vi søger til vores regnskabsafdeling i SPIA? Ansvar og...

Direktør, cand.jur

Annette Foltmann

SPIA er et hyggeligt lille administrationsselskab, som lægger vægt på et godt kendskab til vores institutioner.

Vores mål er ikke at blive de største - men at blive de bedste til at yde den mest relevante rådgivning og administration til jer.

SPIA blev grundlagt i 2012 af Annette Foltmann i samarbejde med erfarne kolleger fra Landsforeningen Frie Børnehaver og Menighedernes Daginstitutioner.

SPIA har et velfungerende team af konsulenter, der lægger vægt på høj faglighed, engagement og samarbejde, hvad enten det drejer sig om regnskaber, lønadministration, personalesager, juridisk eller politisk interessevaretagelse.

SPIA er i dag landsdækkende. Vi har institutioner på i Storkøbenhavn, Sjælland, Jylland og på Bornholm.

SPIAs hovedkontor liggende ved Vanløse station i København, men vi har også et kontor i Herning og et i Nordby på Fanø.

SPIA's ydelser

Administration

Løn, regnskab, revision

Administration og rådgivning

Personalejura og HR

Indflydelse

Politisk arbejde

Administration og rådgivning

Bestyrelses support

Kontrakter, aftaler, rådgivning, forhandling

Juridisk bistand

Bliv klogere

Kurser

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret på nyt fra Spia og Spifo kurser mv.

Navn(Påkrævet)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Scroll to Top