APV’en er lovpligtig. Der skal som minimum udarbejdes en APV hvert tredje år, samt tillæg, hvis der sker ændringer i institutionen, der har betydning for arbejdsmiljøet, f.eks. ombygning, personalereduktioner, omstruktureringer i f.t. børnegrupper m.m.
APV’en er et arbejdsredskab og det er vigtigt, at der udarbejdes en handleplan og at der følges op på denne. Det kan være en god idé at tage handleplanen op på personalemøder med jævne mellemrum for at sikre at hele personalet inddrages i opfølgningen, samt at eventuelle nye problemer bliver behandlet før de vokser sig store.
Links:
- Anerkendende APV (BAR SoSu) -eksternt link
I den anerkendende APV handler det om, hvad der kunne gøre det sjovere og mere tilfredsstillende at komme på arbejde. - Psykisk APV (BAR SoSu) -eksternt link
Erfaringer fra arbejdspladser, hvor det er lykkedes både at styrke det psykiske arbejdsmiljø og udvikle andre dele af opgaveløsningen i forbindelse med APV.
Direktør, cand.jur
Annette Foltmann
I de første del af mit arbejdsliv var jeg pædagogmedhjælper og der blev mit engagement i børns vilkår tændt. Senere blev jeg – som mor og jurist – involveret i det børnepolitiske arbejde i KFO og FOLA med at forbedre børns institutionsvilkår igennem lovgivning.
I SPIA og SPIFO deltager vi aktivt i den politiske debat om vores institutionsområde.
Det lykkedes os faktisk at få banet vejen til dagtilbudsloven i 2007 igennem vores kampagne “De ti bud om børns rettigheder i daginstitution” Dengang erfarede jeg, at vi kunne skabe forandringer i samfundet. Selvom minimumsnormeringer var et af de ti bud i kampagnen, blev de først en politisk realitet flere år efter, da forholdene i daginstitutioner var blevet yderligere forringet.
Vi holder fanen højt for en mangfoldig institutionskultur – og har fokus på lige vilkår og rettigheder for de selvejende og privat, såvel som for de offentlige.
Du kan løbende følge med i vores politiske virke og læse bl.a. vores høringssvar, breve og vores refleksioner om forskellige emner.
Medhjælper søges til vuggestue til Børnehuset Skt. Jakob
Stillingen er ledig pr.24. marts 2025– 35 timer En af vores nuværende medhjælpere skal ud at rejse, så vi brug for en ny medhjælper! Om Børnehuset Skt. Jakob Vi har 3 stuer: én vuggestuegruppe og to børnehavegrupper…
Frisættelse af de selvejende dagtilbud i København
Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns kommune har godkendt et forslag fra V og SF om, at de selvejende daginstitutioner skal omfattes af en mere tillidsbaseret styring og en øget frisættelse. “Erfaringer fra den nationale frisættelsesstrategi viser, at…
To ud af tre kommuner bruger mindst 10 pædagogiske koncepter
Kommunernes brug af pædagogiske koncepter er eksploderet i løbet af de sidste 10, og det stjæler tiden fra børnene og skader kvaliteten, advarer pædagoger i en ny undersøgelse fra BUPL. Men der er store forskelle på, hvor…