::Saksede citater – juni `24::

Vi har i løbet af det sidste par måneder fra diverse aviser og andre medier sakset disse interessante Citater

Indlæg og protester imod institutionslukninger i København:

”Røde Ko har haft alenlange ventelister i årevis. Børnene har en høj trivsel. De fleste pædagoger har været der i årtier, og personalet har planer om at blive der resten af deres arbejdsliv. Den traditionsrige institution har eksisteret i 50 år, og Dea Trier Mørchs berømte bøger om børnelivet bygger på Røde Ko.”

Forældrebestyrelsen i udflytterbørnehaven Røde Ko i Centrum, i debatindlæg i Altinget

”Det er ikke en nødvendighed, at børne- og ungdomsudvalget lukker de her daginstitutioner. Det er en mulighed, at vi simpelthen nægter at gøre det. Det er det, vi vil foreslå. Så kan pengene i stedet findes ved forhandlingerne om budget 2025, og det kan man snildt, hvis man vil,”

Emil Sloth Andersen, børneordfører, Alternativet i København, til OPS-Indsigt.

”13 ud af de 33 truede tilbud er ‘selvejende institutioner. Mange er såkaldte udflytterbørnehaver, hvor børnene kommer ud i naturen. Den type tilbud er særligt relevante lige nu, hvor vi står i en trivselskrise og har dokumenteret viden om, at det er sundt for børn at være i tæt samspil med naturen. Forskningen taler for en positiv effekt af skovbørnehaver, som mindsker risikoen for almene og psykiske sygdomme hos børn.”

Annette Foltmann, direktør, SPIA, i debatindlæg i Altinget:BØRN

Overenskomstfornyelse giver pædagoger i private institutioner samme lønforhøjelser som i de kommunale:

“Vores forældre betaler jo skat som alle andre. Så kan det ikke nytte noget, at kommunen giver os samme tilskud som før lønstigningen, for så må jeg jo sende mødre og fædre en større regning for pædagogernes højere løn. Det synes jeg, vil være meget problematisk.”

Henrik Buemann, leder af Villa Kulla og Lønneberg på Frederiksberg, til OPS-Indsigt

Læs også

Eventyrhuset i Billund er presset af lave tilskud til vuggestue-børn

I Billund kommune ligger Eventyrhuset, hvor der er fokus på motorik og udeliv. Her er barnet i centrum, og forældresamarbejdet vægtes højt. Men en potentiel lukning truer, da den daglige leder, Beinta Winthereig, står over for en stor økonomisk udfordring:”Om et halvt år skal jeg opfylde kravene til minimumsnormeringer. Jeg har 12 vuggestuebørn, men da...

15 af 33 lukningstruede institutioner lukkes i København

Den oprindelige indstilling fra kommunens Børne- og Ungdomsforvaltning om lukning af 33 institutioner er ændret til 15. Kommunen har modtaget over 1000 høringssvar fra forældre, ledelser og bestyrelser, og de har medfødt en række ændringer i det oprindelige forslag, som har ført til færre lukninger. Høringsprocessen har virket efter hensigten i forvaltningsloven.  Af: Annette Foltmann,...

::Saksede citater – juni `24::

Vi har i løbet af det sidste par måneder fra diverse aviser og andre medier sakset disse interessante Citater Indlæg og protester imod institutionslukninger i København: ”Røde Ko har haft alenlange ventelister i årevis. Børnene har en høj trivsel. De fleste pædagoger har været der i årtier, og personalet har planer om at blive der...

:: Link-service – juni ´24 ::

Vi bringer her en stribe nyttige links til nogle af de seneste måneders mest interessante undersøgelser, artikler og udgivelser Pædagoger i dagtilbud: Vi vil have ledelse tæt på Pædagoger sætter pris på nærvær, mod og høj faglighed hos deres leder, og så efterlyser de mere tid til den pædagogfaglige ledelse. Læs mere om KLs og...

Direktør, cand.jur

Annette Foltmann

SPIA er et hyggeligt lille administrationsselskab, som lægger vægt på et godt kendskab til vores institutioner.

Vores mål er ikke at blive de største - men at blive de bedste til at yde den mest relevante rådgivning og administration til jer.

SPIA blev grundlagt i 2012 af Annette Foltmann i samarbejde med erfarne kolleger fra Landsforeningen Frie Børnehaver og Menighedernes Daginstitutioner.

SPIA har et velfungerende team af konsulenter, der lægger vægt på høj faglighed, engagement og samarbejde, hvad enten det drejer sig om regnskaber, lønadministration, personalesager, juridisk eller politisk interessevaretagelse.

SPIA er i dag landsdækkende. Vi har institutioner på i Storkøbenhavn, Sjælland, Jylland og på Bornholm.

SPIAs hovedkontor liggende ved Vanløse station i København, men vi har også et kontor i Herning og et i Nordby på Fanø.

SPIA's ydelser

Administration

Løn, regnskab, revision

Administration og rådgivning

Personalejura og HR

Indflydelse

Politisk arbejde

Administration og rådgivning

Bestyrelses support

Kontrakter, aftaler, rådgivning, forhandling

Juridisk bistand

Bliv klogere

Kurser

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret på nyt fra Spia og Spifo kurser mv.

Navn(Påkrævet)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Scroll to Top