15 af 33 lukningstruede institutioner lukkes i København

Den oprindelige indstilling fra kommunens Børne- og Ungdomsforvaltning om lukning af 33 institutioner er ændret til 15. Kommunen har modtaget over 1000 høringssvar fra forældre, ledelser og bestyrelser, og de har medfødt en række ændringer i det oprindelige forslag, som har ført til færre lukninger. Høringsprocessen har virket efter hensigten i forvaltningsloven. 

Af: Annette Foltmann, direktør i SPIA – Tirsdag den 25. juni 2024

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen havde indkaldt til et ekstraordinært møde i Borgerrepræsentationen i morges for at fremskynde en afgørelse om institutionernes skæbne og  skabe “tryghed og sikkerhed for Københavns børnefamilier og for kommunens dygtige medarbejdere”.

Hensynet til en hurtig afgørelse – der kan nedtone usikkerhed og frustration – er åbenbart mere væsentligt – end hensynet til den retssikkerhed, der ligger i en afgørelse truffet på et sagligt, korrekt og veloplyst grundlag. Det er en dybt bekymrende prioritering fra en overborgmester i landets største kommune, der gerne skulle borge for forvaltningsmæssig kvalitet og retssikkerhed i såvel sagsbehandling, som i politiske beslutninger. Og hvor man som borger i kommunen gerne skal kunne have tillid til, at uvæsentlige hensyn ikke har spillet ind i forvaltningens behandling af sagen.

Men forvaltningens indstillingsmateriale til det politiske udvalg var alvorligt fejlbehæftet, og selvom forvaltningen efterfølgende er blevet bekendt med fejl og mangler under høringsperioden, blev materialet ikke rettet efterfølgende, men genpræsenteret til udvalget den 19.06.2024.  F.eks. var konkrete data om de selvejende institutioners pædagogandele stadig ikke oplyst i bilaget ”Pædagogandel og personaleomsætning”.  Det er ikke godt nok!

Vi er rigtig mange, der glæder os over at flere udflytterbørnehaver er blevet reddet, og at de kan gå sommerferien i møde med den vished. Men vi er flere, der sidder tilbage med en bekymring for, om vores politikere bliver behørigt og loyalt oplyst af forvaltningen, og hvilket oplysningsgrundlag de træffer deres beslutninger på. En bekymring, der ikke er uvæsentlig i et kommunalt demokrati anno 2024.

Læs også

Eventyrhuset i Billund er presset af lave tilskud til vuggestue-børn

I Billund kommune ligger Eventyrhuset, hvor der er fokus på motorik og udeliv. Her er barnet i centrum, og forældresamarbejdet vægtes højt. Men en potentiel lukning truer, da den daglige leder, Beinta Winthereig, står over for en stor økonomisk udfordring:”Om et halvt år skal jeg opfylde kravene til minimumsnormeringer. Jeg har 12 vuggestuebørn, men da...

15 af 33 lukningstruede institutioner lukkes i København

Den oprindelige indstilling fra kommunens Børne- og Ungdomsforvaltning om lukning af 33 institutioner er ændret til 15. Kommunen har modtaget over 1000 høringssvar fra forældre, ledelser og bestyrelser, og de har medfødt en række ændringer i det oprindelige forslag, som har ført til færre lukninger. Høringsprocessen har virket efter hensigten i forvaltningsloven.  Af: Annette Foltmann,...

::Saksede citater – juni `24::

Vi har i løbet af det sidste par måneder fra diverse aviser og andre medier sakset disse interessante Citater Indlæg og protester imod institutionslukninger i København: ”Røde Ko har haft alenlange ventelister i årevis. Børnene har en høj trivsel. De fleste pædagoger har været der i årtier, og personalet har planer om at blive der...

:: Link-service – juni ´24 ::

Vi bringer her en stribe nyttige links til nogle af de seneste måneders mest interessante undersøgelser, artikler og udgivelser Pædagoger i dagtilbud: Vi vil have ledelse tæt på Pædagoger sætter pris på nærvær, mod og høj faglighed hos deres leder, og så efterlyser de mere tid til den pædagogfaglige ledelse. Læs mere om KLs og...

Direktør, cand.jur

Annette Foltmann

SPIA er et hyggeligt lille administrationsselskab, som lægger vægt på et godt kendskab til vores institutioner.

Vores mål er ikke at blive de største - men at blive de bedste til at yde den mest relevante rådgivning og administration til jer.

SPIA blev grundlagt i 2012 af Annette Foltmann i samarbejde med erfarne kolleger fra Landsforeningen Frie Børnehaver og Menighedernes Daginstitutioner.

SPIA har et velfungerende team af konsulenter, der lægger vægt på høj faglighed, engagement og samarbejde, hvad enten det drejer sig om regnskaber, lønadministration, personalesager, juridisk eller politisk interessevaretagelse.

SPIA er i dag landsdækkende. Vi har institutioner på i Storkøbenhavn, Sjælland, Jylland og på Bornholm.

SPIAs hovedkontor liggende ved Vanløse station i København, men vi har også et kontor i Herning og et i Nordby på Fanø.

SPIA's ydelser

Administration

Løn, regnskab, revision

Administration og rådgivning

Personalejura og HR

Indflydelse

Politisk arbejde

Administration og rådgivning

Bestyrelses support

Kontrakter, aftaler, rådgivning, forhandling

Juridisk bistand

Bliv klogere

Kurser

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret på nyt fra Spia og Spifo kurser mv.

Navn(Påkrævet)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Scroll to Top