Har I udfordringer med konflikter i børnegruppen, store følelsesudbrud eller børn, der har svært ved at finde ro og fordybe sig? Små børns store følelser kan fylde meget i dagligdagen i daginstitutionen.
Hjælp børn med at håndtere følelser med compassion-baseret pædagogik. – 12/11, kl. 17 – 20
Med compassion-baseret pædagogik får både børn og voksne redskaber til at håndtere følelser uden at blive overvældet, hvilket kan føre til større livsglæde, robusthed og mere harmoniske relationer i børnegruppen.
Compassion er en måde at reagere på i følelsesmæssige situationer. Det handler om at blive bevidst om egne og andres udfordringer og reagere med et ønske om at hjælpe. Forskning fra blandt andre Stanford Universitet og VIA University College viser, at træning i compassion kan forbedre psykologisk velvære, følelsesregulering og mental robusthed.
På denne workshop får I forskningsbaserede værktøjer og metoder til at:
• Skabe ro og nærvær i dagligdagen
• Berolige et anspændt eller uroligt nervesystem
• Håndtere store følelser
• Styrke livsglæde, robusthed og compassion i børnefællesskabet
Deltagerne får praktiske redskaber til at støtte børns udvikling af empati, følelseshåndtering og mental robusthed. Vi vil også dele konkrete erfaringer fra 6 private dagtilbud, som siden 2021 har arbejdet med compassion som pædagogisk metode. Her oplever personale og forældre bl.a. at børnene er blevet bedre til at give og tage imod hjælp, der er blevet mere ro og plads til fordybelse, og de voksne har fået flere redskaber til at løse konflikter blandt børn.
Hvad:
Workshop af 3 timers varighed: ”Små børns store følelser – hjælp børn med at håndtere følelser med compassion-baseret pædagogik”. Fysisk fremmøde i København. Workshoppen består af en blanding af teoretiske oplæg, øvelser, refleksioner, gruppediskussioner samt planlægning af afprøvning i praksis.
Målgruppe:
Det pædagogiske personale i daginstitutioner – Workshoppen består af en blanding af teoretiske oplæg, øvelser, refleksioner, gruppediskussioner samt planlægning af afprøvning i praksis.
Undervisere på workshoppen:
Mikkel B. Kristiansen, M.A. i Psykologi og Pædagogik, er direktør og stifter af Kind Heart Project, der har som formål at fremme børns livsglæde og medfølelse gennem forskningsbaserede metoder og værktøjer til forældre, ledere og pædagogisk personale i dagtilbud og skole. Mikkel har 15+ års erfaring med forskningsbaserede pædagogiske indsatser på dagtilbudsområdet, bl.a. fra sit arbejde i Danmarks Evalueringsinstitut og fra Emory Universitet (US), hvor han var med til at udvikle Social, Emotionel and Ethical (SEE) Learning – et internationalt forskningsbaseret program med fokus på compassion.
Lilian Bjelke udviklingschef i TitiBo-gruppen og har 30+ års erfaring med høj kvalitets pædagogisk praksis og udvikling i dagtilbud og har arbejdet både som pædagog, pædagogisk leder, forskningsmedarbejder, pædagogisk konsulent og udviklingschef. Lilian er desuden certificeret life-coach.
Målgruppe:
Det pædagogiske personale i daginstitutioner.
Pris:
450 kr. for deltagere fra institutioner tilknyttet SPIFO og SPIA ; 595 kr. for andre – Inkl. sandwich, sodavand, kaffe, te og kage.
Bindende tilmelding:
Pr. mail til Morten Kyst, morten@spifo.dk senest den 4. november 2024
Yderligere oplysninger:
Kontakt Morten Kyst, tlf. 20417164 eller mail morten@spifo.dk